Resum del Ple de Novembre de Junta Central Fallera


Publicidad

El president de JCF, Carlos Galiana, ha informat de la nova normativa de la Conselleria de Sanitat per a les seus festeres, que limita a 6 persones l’aforament als casals fallers. Fins el 9 de desembre, a més, no s’autoritzaran esdeveniments, excepte programacions habituals. A més, ha informat que el Consell Rector ha aprovat, sense cap vot en contra, el pressupost per al 2021 de l’organisme autònom municipal de JCF, que se situa en els 2,3 milions d’euros. El president també ha explicat que demà es mantindrà una reunió de la comissió promoguda per la Interagrupació de Falles de València i creada amb Salut Pública, la resta de festes locals i les Juntes Locals d’altres poblacions en relació als possibles escenaris front la Covid-19.

La Delegació de Falla ha explicat que s’ha posat en marxa el concurs de maquetes de falla i anuncia el llançament d’un nou concurs d’escenes de falla.

La Delegació de Patrimoni ha explicat la reconversió de la celebració de l’aniversari de les #FallesUNESCO, prevista per a l’últim cap de setmana de novembre. El públic podrà anar descobrint com serà la festivitat a les xarxes socials.

Publicidad

La Delegació de Festejos ha informat del sorteig del concurs de Playbacks de JCF, que ha establit les dates d’actuacions per als dies 16, 17 i 24 de gener i 14 de febrer.

La Delegació de Cultura ha informat que el concurs de Declamació se celebrarà a la sala Flumen el 12 desembre, amb les tres categories. A més, enguany es crea un nou premi al millor text poètic. També està en marxa el concurs literari i el nou concurs d’audiovisuals. A més, ha indicat que demà es celebrarà el sorteig d’actuacions del concurs de #TeatreFaller. S’han apuntat un total de 31 comissions. A més, avança les mesures de seguretat que es prendran i remarca que el teatre és segur.

La Delegació d’Arxiu ha informat que ja està en marxa el concurs ‘Sabuts Fallers’.

La Delegació de Publicacions ha informat que el llibre faller ja està en marxa. Es treballa amb altres delegacions. La temàtica del llibre serà la pandèmia però des d’altra perspectiva. Es demana a les comissions falleres que envien el seu lema que reculla l’esperit de la festa.

La Delegació de Comunicació ha informat de la finalització del Curs de gestió de la Comunicació Fallera, que va resultar tot un èxit, amb més de 50 participants.

La Delegació de Solidaritat i Inclusió ha explicat que ja ha finalitzat el termini per a sol·licitar les subvencions per a projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes, la diversitat i la no discriminació. A més, avança que en breu s’enviarà un document a les comissions per a conéixer les seues necessitats en matèria d’inclusió.

Publicidad

La Delegació d’Infantils ha informat de l’ajornament del concurs de dibuix, però explica que per a triar la imatge de Nadal, es celebrarà de manera online. Tots els dibuixos seran publicats al web. Els concursos de maquetes i de betlems continuen en marxa.

La Delegació d’Esports ha informat que continuen en marxa els campionats d’esports amb totes les mesures de seguretat però sense l’assistència de públic, excepte els de futbol. A més, ja han finalitzat les inscripcions del concurs de bitles.

El Ple ha aprovat l’expedient núm. ‪40-2020‬/2021.