Ceballos & Sanabria planten la falla municipal infantil


Publicidad

Baix el lema «Saps qui soc?», l’obra dels veterans artistes «Ceballos & Sanabria» retrà homenatge als homes i les dones que han deixat la seua empremta en la ciutat de València des de la seua fundació l’any 138 aC. Des de la política i activista Carmen Alborch fins a la soprano Lucrècia Bori, passant pel cineasta José Luis García Berlanga, Sor Isabel de Villena i el presentador Joan Monleón, entre altres.

D’esta manera, la proposta per a la falla municipal infantil tracta de relatar en forma de falla infantil aquells personatges que al llarg de la història de la ciutat són emblemes en el seu camp i per tant són personatges il·lustres, atorgant una seqüència històrica que resumisca les diferents èpoques amb les seues personalitats i conferisca un guió acurat on totes les persones representades mantinguen el mateix nivell, independentment del context històric en el qual van viure. Per tant, totes les figures mantindran una mateixa escala.

Per això, el conjunt que desenrotllarà la falla infantil plasmarà en un mateix pla conceptual tots els personatges interpretant-los com si d’un teatre de titelles es tractara, un conjunt de titelles que actuen des de la falla per als visitants i conten visualment la seua particular historieta, allò que els va fer únics i úniques.

Pel que fa a l’estructura, l’obra part d’un concepte espacial inspirat en una atracció de parc temàtic. La falla es compondrà a través de diferents plans il·lustrats gràficament que construiran, a través d’estos i els edificis representats, una sèrie de nivells i espais on es construirà un volum general, com si es tractara de diferents escenaris en diferents altures i diversos espais que recordaran parts de la ciutat, la perifèria i la València marinera, els eixamples i trànsits, i la Ciutat Vella. Tot este marc gràfic i arquitectònic serà, per tant, la ciutat en si mateixa representada i en la qual actuaran els personatges.

📸 Galeria de Fotos:

Publicidad